Kaki Curmal Japonez
Despre Curmalul Japonez
Curmalul Japonez sau fructul kaki este soiul care produce arbori ce au capacitatea de a decora într-un mod unic orice spațiu, oferindu-i un aspect exotic. Ramurile copacilor înalți, de circa 2-3 m, sunt încărcate de greutatea fructelor ce cântăresc aproximativ 200-250 g fiecare. Acestea au forma rotundă, suprafața netedă de culoare galben-portocaliu, foarte lucioasă. Pulpa are o textură deosebită, ca de jeleu, este foarte suculentă, cu un gust dulce, foarte pronunțat. Din punct de vedere nutrițional, curmalul este foarte bogat în vitaminele A, C și D și o bună sursă de beta-caroten datorită conținutului bogat ăn fibre sunt excelent laxativ.
Plantare
Locurile preferate pentru plantarea curmalului japonez sunt cele într-o zonă însorită sau umbrită parțial, într-un sol fertil cu un bun sistem de drenare, care nu va permite stagnarea apei. Se recomandă la plantare : groapă de 50x50x50 cm cu distanță de 3-4m pe rând și 3-4m între rânduri.