Cireș Staccato
Despre Cireșul Staccato
Cireșul Staccato este un soi nou de origine Canadiană, unul dintre cele mai apreciate soiuri din lume. Pomul este de vigoare medie sau mare, cu coroană larg piramidală, autofertil foarte productiv. Fructele sunt foarte mari, aproximativ 11 g, sfero-conic, în formă de inimă, de culoare roșu strălucitor, cu pulpă pietroasă, cu gust foarte, foarte dulce. Prezintă rezistență bună la crăpare, transport și manipulare. Din punct de vedere nutrițional, cireșele sunt o sursă bogată de potasiu, calciu, cupru, zinc, fier, magneziu, fosfor, dar și de vitaminele A, B, B1, B2, B6, C și K.
Plantare
Pentru plantația de cireș este nevoie de soluri mijlocii și ușoare, afânate, permeabile și care se încălzesc ușor, fiind vorba despre o specie foarte pretențioasă din acest punct de vedere. Se recomandă la plantare : groapă de 50x50x50 cm cu distanță de 2-3m pe rând și 4m între rânduri.